Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie

de TVPaprika in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2013 | 5487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,25 kg ficat de pui
  • 1 legătură de cimbru
  • 1 legătură de rozmarin
  • 0,15 kg ceapă
  • 0,05 kg usturoi
  • 0,1 kg unt
  • 0,1 l ulei de măsline
  • 4 cepe roșii
  • 4 cl oțet balsamic
  • 300 ml vin roșu
  • 1 pumn de stafide ghimbir proaspăt
  • 0,3 l vin Ruby Porto
  • Sare, piper,
  • 6 felii de baghetă sau pâine ciabatta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie:

Punem la fiert 200 ml de vin de Ruby Porto cu o jumătate de ceapă mărunțită, câțiva căței de usturoi, cimbrul proaspăt și rozmarin. La fierbere scădem cantitatea de lichid la o treime în timp de circa un sfert de oră.

Între timp, într-o lingură de unt și una de ulei de măsline începem să călim patru cepe roșii tăiate felii, la care mai adăugăm cimbru proaspăt, 4 cl oțet balsamic, 300 ml vin roșu, un pic de sare, un pumn de stafide și câteva felii de ghimbir. Fierbem până ajunge de consistența unui gem/unei paste.

Mărunțim și cealaltă jumătate din ceapa roșie împreună cu 3 căței de usturoi, prăjim la flacără mare ficatul de pui într-un pic de unt și ulei de măsline, adăugăm ceapa, le mai prăjim împreună timp de 1-2 minute, după care strecurăm mixtura de vin de porto și condimente peste acestea, și mixăm totul cu un robot de bucătărie. Pateul îl servim pe feliile de baghetă prăjite, și punem lângă acestea gemul pastă de ceapă roșie.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

TVPaprika 1

04.06.2013, 19:44

Multumim frumos, Sylvia! Incantat!

kukibella 1

04.06.2013, 19:58

sebirizescu 1

05.06.2013, 14:36

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute